Young Managers Evy en Stephanie

Manager zijn van je eigen Sanké salon? Lees hieronder de succesverhalen van Evy Vanhout (Sanké Mol) en Stephanie Marien (Sanké Lier)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Hoe is jullie carrière bij Sanké Hairdressers begonnen?

Evy: Ik volgde regelmatig opleidingen in het toenmalige opleidingscentrum Sanké Training Lab (nu Academy314). Al zo lang ken ik Sanké! Door de kwaliteit van de opleidingen en het concept van Sanké Hairdressers begon het bij mij te kriebelen om zelf een zaak te beginnen. We hebben het salon geopend in 2014 met de hulp van het Sanké management. En nu staan we hier, ik neem de zaak volledig over. Spannend!

Stephanie: Op mijn 15de ben ik als stagiaire begonnen te werken bij Sanké Sint-Katelijne-Waver. Na een paar jaar kreeg ik meer verantwoordelijkheid in het salon, ik had dan ook het concept volledig onder de knie. In 2015 kwam Sanké Lier tot stand, nu exact 2 jaar later neem ik het over.

  • Was ‘Manager’ altijd al iets wat in uw toekomstvisie lag?

Evy: Ik was eerst medewerker in een ander salon. Als ik een salon wou openen, was dat enkel met het Sanké concept, daar heb ik me dan ook op toegelegd.

Stephanie: Op mijn 15de nog niet, maar naarmate de tijd verstreek merkte ik wel dat een team leiden me echt aansprak. Ik hou er van om een verantwoordelijkheidsfunctie te hebben.

  • Hoe is jullie overstap tot managersfunctie verlopen? Wat moesten jullie hiervoor doen?

Evy: Voor mij was het een leerproces. Ik moest in de eerste plaats het concept volledig onder de knie krijgen. Hiervoor heb ik een tijdje meegedraaid in Sanké Leuven en Sanké Schoten om de beste leerschool te hebben. Uiteraard had ik ook leiderschap skills nodig.. Hoe ga je met personeel om? Hoe leid je een team? Ik ben blij dat we de Sanké managementmeetings en opleidingen regelmatig hebben, zo ben ik kunnen evolueren.

Stephanie: Voor mij was het ‘right person at the right time’. Sanké Hairdressers bood mij de kans aan op het juiste moment. Ik zag het volledig zitten om salonmanager te worden en ik ben er volledig ingerold.

  • Hoe verloopt de begeleiding als manager in de groep Sanké Hairdressers?

Evy: We hebben maandelijks de Sanké Management Meetings voor de opvolging, deze helpen me echt. Daarnaast heb ik ook veel gehad aand de opleiding ‘Communication Skills’. Zelfs als ik dan nog een vraag heb kan ik altijd terecht bij collega’s in andere Sanké salons.

Stephanie: Ik word goed begeleid op alle aspecten van het leiderschap. Dankzij de cursussen weet ik exact op wat ik moet letten!

  • In welke mate draagt het imago van ‘Sanké Hairdressers’ bij tot het succes van het salon?

Evy: Het concept en de verschillende promo’s dragen zeker bij tot het succes van het salon. Door de marketingacties worden we ook een pak bekender, dit merk ik in de regio.

Stephanie: Inderdaad. Ik merk ook dat wanneer ik met mijn Sanké hemdje buiten wandel, mensen het logo herkennen. Dan spreken ze me aan : Hé, jij bent van Sanké! (lacht)

  • Kunnen we de openingen van jullie eigen salon het (voorlopige) hoogtepunten van jullie carrière noemen?

Evy en Stephanie:  Ja, absoluut!

  • Wat zijn jullie verdere toekomstdoelen?

Evy: Ik wil vooral blijven bijleren en de beste salonmanager zijn die ik kan zijn. Daarnaast zou ik naast salonwerk ook graag artistiek werk willen uitoefenen.

Stephanie: Ik wil momenteel mijn salon nóg beter laten draaien, en meer personeel. En daarna.. een 2de salon misschien?!

  • Wat is jullie tip naar jonge kappers toe die ook een eigen salon willen openen, maar niet durven?

Evy en Stephanie: De beste tip die ik kan geven is gewoon doen. Als je niet onderneemt, dan heb je ook niets. Met de hulp gegeven door het Sanké team kom je er wel!

 

Comments