Help, mijn haar valt uit!

Met het vallen van de blaadjes vallen ook je haren. Tijdens de herfst verlies je telkens net iets meer haar dan tijdens de andere seizoenen. Sommige mensen merken het amper, bij anderen is de haaruitval 3 tot 4 keer hoger dan normaal. 

Haaruitval in de herfst wordt veroorzaakt door de afname van zonnige dagen. De zon zorgt namelijk voor het hormoon ‘melatonine’, dat de haargroei bepaald. Minder zon betekent dus ook minder haargroei, waardoor haaruitval toeneemt. 

HELP! Wat nu?

Moet je je hier zorgen over maken? Nee hoor! Zolang je de juiste producten gebruikt en je je haar goed verzorgt, kan deze haaruitval absoluut geen kwaad. Is je haar van nature fijn of vindt je dat je haar te dun wordt? Door producten te gebruiken die inwerken op de hoofdhuid, kan je de haargroei stimuleren.

Wij vroegen enkele van onze kappers wat hun favoriete producten zijn. 

Voor haarverlies raden wij Nioxin aan, aangezien zij gamma’s hebben voor natuurlijk haar, gekleurd haar en beschadigd haar. Ook Kérastase Spécifique Bain Prévention is een shampoo specifiek ontwikkeld om haarverlies tegen te gaan.

Evy & Stefanie

Sanké Mol

Mijn favoriete product tegen haaruitval is de Cerafill lijn van Redken, waaronder de Retaliate shampoo en conditioner. Dit duo is ideaal voor haarverlies en heeft een frisse gember/muntgeur!

Mo

Sanké Berchem

Persoonlijk raad ik Spécifique van Kérastase aan. De ampullen “Cure anti-chute” maken het haar niet alleen dikker en sterker, ze zorgen ook voor glans zonder het haar vettig maken. Het is dus een win-win.

Julita

Sanké Leuven

Ontdek deze producten en meer in de Hairshop van uw salon !

Vind uw Sanké salon in de buurt via onze salon finder.

💚

Liefs, uw Sanké kapper