CURLY HAIR, DON’T CARE

 Veel mensen zijn er jaloers op, maar jijzelf bent ze soms liever kwijt dan rijk: KRULLEN! Sinds de uitvinding van de stijltang worden veel krullen elke dag platgemaakt. Jammer, want dit is niet alleen slecht voor je haar, maar krullen moeten ook gewoon gevierd worden. Gelukkig is de boodschap doorgedrongen en krullen zijn nu terug ‘in’!

wELKE TYPES KRULLEN ZIJN ER?

Golvend haar in S-vorm
Krullend haar met strakke golven
Spiraalkrullen in een ‘zigzag’-vorm

waarop moet je letten bij de verzorging van krullen?

Droog haar: Krullend haar is van nature iets droger dan stijl haar. Dit komt door de vorm van de haarwortel, wat ervoor zorgt dat het talg niet het uiteinde van de haarwortels kan bereiken. Door een shampoo te gebruiken die specifiek ontwikkeld is voor krullend haar, wordt het haar extra gehydrateerd.

Frizz of kroezeligheid: De haarvezel van krullend haar is van nature poreus waardoor deze meer vochtigheid opneemt. Dit zorgt ervoor dat haarvezels gebogen en getwist worden, met als gevolg kroezende lokken.

Foto’s: Sanké Hairdressers Fall/Winter 2019 fotoshoot

TIPS VAN ONZE KAPPERS

Voor mooie, gedefinieerde krullen raad ik de Curvaceous-lijn van Redken aan. Om de krullen te temmen, en het pluizen tegen te gaan, kan je ook best na de shampoo en conditioner een beetje product aanbrengen op handdoek droog haar alvorens het drogen. Dit gaat het pluizen tegen. Wil je een iets stevigere/harde krul, dan kan je best de Full Swirl gebruiken. Wil je je krullen iets zachter, gebruik dan het Ringlet lotion.

Joey

Sanké Brasschaat

De gouden regel voor een goed houdbare krul is een goede versteviger. Ik gebruik graag de shaper Zero Gravity van Sebastian Professional. Als afwerking gebruik ik de Dark Oil mist spray voor extra verzorging en glans.

Stefanie

Sanké Mol

Voor krullen raad ik de Twisted-lijn van Sebastian Professional aan. Deze bevat zeewier-extract voor extra veerkrachtigheid. Voor krullen raad ik ook altijd het gebruik van een haarolie aan, aangezien krullend haar van nature droog is.

Saskia

Sanké Lier

Het Twisted gamma van Sebastian Professional is speciaal ontwikkeld voor krullen en zowel de Curl Lifter Foam als Curl Magnifier Cream en de Curl Reviver Spray zijn ideaal naargelang de look die je wenst. Voor een hardere krul gebruik je best de foam, voor een zachte krul eerder de crème. Daarna fixeren met de spray voor een langhoudend resultaat.

Kirsten

Sanké Sint Katelijne Waver

Embrace your curls, you look good in them 💚

Liefs, uw Sanké kapper!

PS. Bovenstaande producten zijn te vinden in de Hairshop van jouw Sanké salon. Vind jouw dichtstbijzijnde salon via onze salon finder.